Japoniška dieta – viena populiariausių dietų visame pasaulyje. Jau seniai yra žinoma, kad japonės garsėja ilgaamžišku grožiu ir pavydėtinu lieknumu. Galbūt todėl ši dieta tokia populiari?
Japoniškoje dietoje svarbiausia laikytis plano ir jokiu būdu nenukrypti nuo kurso. Tinkamai laikantis dietos plano įmanoma per 14 dienų numesti net 7 kg!
Mityba laikantis japoniškos dietos
Laikantis japoniškos dietos reikalavimai griežtoki. Draudžiamas alkoholis, cukrus, druska, bulvės, miltiniai patiekalai ir netgi ryžiai.
- Maistą valgyti rekomenduojama lazdelėmis. Taip bus lengviau suvalgyti mažesnį maisto kiekį.
- Svarbiausia šioje dietoje yra neimprovizuoti ir valgyti tik tai, kas rekomenduojama.
- Gerkite pakankamai vandens (ne mažiau, nei 1,5 l per dieną)
- Derėtų vartoti vitaminus, nes laikantis japoniškos dietos gali pasireikšti jų trūkumas.
- Dietos metu galima gerti nemažai kavos, o jei negeriate šio gėrimo, galite keisti jį žaliąja arbata.
Svarbu!
Japoniška dieta nerekomenduojama turinčioms aukštą kraujospūdį, sergančioms cukriniu diabetu, inkstų ir virškinamojo trakto ligomis, taip pat nėščiosioms ir maitinančioms moterims.
Kaip pastebėsite po savaitės ( nuo 8 dienos), maitinsitės atvirkštine tvarka: 8 diena yra kaip 6, 9 – kaip 5, 10 kaip 4 ir t.t. Paskutinę dietos dieną būna „laisvas valgiaraštis”.
Preliminarus japoniškos dietos meniu
1 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis juodos kavos be cukraus
Pietūs: virtų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: 200g žuvies (geriausiai tinka ruošta garuose)
2 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis becukrės kavos, 1 sėlenų arba ruginės duonos džiūvėsėlis
Pietūs: 200- 250 g bet kokios žuvies, salotos iš šviežių daržovių ir kopūstų su lašeliu alyvuogių aliejus.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos, 1 stiklinė lieso kefyro
3 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis kavos, 1 ruginės duonos džiūvėsėlis
Pietūs: 1 nemaža cukinija (gabalėliais) pakepinta su trupučiu aliejaus
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200g virtos liesos jautienos ir salotos iš šviežio kopūsto su trupučiu augalinio aliejaus.
4 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis kavos
Pietūs: 1 žalias kiaušinis, 3 didelės virtos morkos su alyvuogių aliejaus šlakeliu, 15 g kietojo sūrio (pvz. Džiugo)
Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)
5 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: šviežių morkų salotos su citrinų sultimis
Pietūs: 250 g bet kokios žuvies, 1 stiklinė pomidorų sulčių
Vakarienė: (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)
6 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis kavos
Pietūs: 300 g virtos vištos krūtinėlės, šviežių morkų salotos
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių morkų salotos su alyvuogių aliejumi
7 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: žalioji arba žolelių arbata be cukraus
Pietūs: 150 g virtos jautienos, šiek tiek vaisių (kivių, ananasų, obuolių, abrikosų)
Vakarienė: bet kuris iš iki šiol buvusių vakarienės variantų
8 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis kavos
Pietūs: 200 g virtos vištienos (be odos ir riebalų), šviežių kopūstų arba morkų salotos.
Vakarienė: 2 kieta virti kiaušiniai ir šviežių morkų salotos su alyvuogių aliejaus šlakeliu
9 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: šviežių morkų salotos su citrinų sultimis
Pietūs: 250 g bet kokios garintos arba virtos žuvies, 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)
10 japoniškos dietos diena vaisiai (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)
Pusryčiai: puodelis kavos
Pietūs: 1 žalias kiaušinis, 3 virtos morkos su alyvuogių aliejumi, 15g kietojo sūrio
Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)
11 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis kavos, 1 ruginės duonos džiūvėsėlis
Pietūs: 1 nemaža cukinija (gabalėliais) pakepinta su trupučiu aliejaus
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200g virtos liesos jautienos ir salotos iš šviežio kopūsto su trupučiu augalinio aliejaus.
12 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis becukrės kavos, 1 sėlenų arba ruginės duonos džiūvėsėlis
Pietūs: 200- 250 g bet kokios žuvies, salotos iš šviežių daržovių ir kopūstų su lašeliu alyvuogių aliejus.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos, 1 stiklinė lieso kefyro
13 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis juodos kavos be cukraus
Pietūs: virtų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: 200g žuvies (geriausiai tinka ruošta garuose)
14 japoniškos dietos diena
Pusryčiai: puodelis kavos
Pietūs: virta žuvis, salotos iš šviežių kopūstų
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, 1 stiklinė kefyro