Japoniška dieta

Japoniška dieta – viena populiariausių dietų visame pasaulyje. Jau seniai yra žinoma, kad japonės garsėja ilgaamžišku grožiu ir pavydėtinu lieknumu. Galbūt todėl ši dieta tokia populiari?

Japoniškoje dietoje svarbiausia laikytis plano ir jokiu būdu nenukrypti nuo kurso. Tinkamai laikantis dietos plano įmanoma per 14 dienų numesti net 7 kg!

Japoniška dieta
Japoniška dieta

 

Mityba laikantis japoniškos dietos

Laikantis japoniškos dietos reikalavimai griežtoki. Draudžiamas alkoholis, cukrus, druska, bulvės, miltiniai patiekalai ir netgi ryžiai.

  • Maistą valgyti rekomenduojama lazdelėmis. Taip bus lengviau suvalgyti mažesnį maisto kiekį.
  • Svarbiausia šioje dietoje yra neimprovizuoti ir valgyti tik tai, kas rekomenduojama.
  • Gerkite pakankamai vandens (ne mažiau, nei 1,5 l per dieną)
  • Derėtų vartoti vitaminus, nes laikantis japoniškos dietos gali pasireikšti jų trūkumas.
  • Dietos metu galima gerti nemažai kavos, o jei negeriate šio gėrimo, galite keisti jį žaliąja arbata.

Svarbu!

Japoniška dieta nerekomenduojama turinčioms aukštą kraujospūdį, sergančioms cukriniu diabetu, inkstų ir virškinamojo trakto ligomis, taip pat nėščiosioms ir maitinančioms moterims.

Kaip pastebėsite po savaitės ( nuo 8 dienos), maitinsitės atvirkštine tvarka: 8 diena yra kaip 6, 9 – kaip 5, 10 kaip 4 ir t.t. Paskutinę dietos dieną  būna „laisvas valgiaraštis“.

Preliminarus japoniškos dietos meniu

1 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis juodos kavos be cukraus

Pietūs: virtų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 stiklinė pomidorų sulčių.

Vakarienė: 200g žuvies (geriausiai tinka ruošta garuose)

2 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis becukrės kavos, 1 sėlenų arba ruginės duonos džiūvėsėlis

Pietūs: 200- 250 g bet kokios žuvies, salotos iš šviežių daržovių ir kopūstų su lašeliu alyvuogių aliejus.

Vakarienė: 100 g virtos jautienos, 1 stiklinė lieso kefyro

3 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis kavos, 1 ruginės duonos džiūvėsėlis

Pietūs: 1 nemaža cukinija (gabalėliais) pakepinta su trupučiu aliejaus

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200g virtos liesos jautienos ir salotos iš šviežio kopūsto su trupučiu augalinio aliejaus.

4 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis kavos

Pietūs: 1 žalias kiaušinis, 3 didelės virtos morkos su alyvuogių aliejaus šlakeliu, 15 g kietojo sūrio (pvz. Džiugo)

Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)

5 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: šviežių morkų salotos su citrinų sultimis

Pietūs: 250 g bet kokios žuvies, 1 stiklinė pomidorų sulčių

Vakarienė: (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)

6 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis kavos

Pietūs: 300 g virtos vištos krūtinėlės, šviežių morkų salotos

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių morkų salotos su alyvuogių aliejumi

7 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: žalioji arba žolelių arbata be cukraus

Pietūs: 150 g virtos jautienos, šiek tiek vaisių (kivių, ananasų, obuolių, abrikosų)

Vakarienė: bet kuris iš iki šiol buvusių vakarienės variantų

8 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis kavos

Pietūs: 200 g virtos vištienos (be odos ir riebalų), šviežių kopūstų arba morkų salotos.

Vakarienė: 2 kieta virti kiaušiniai ir šviežių morkų salotos su alyvuogių aliejaus šlakeliu

9 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: šviežių morkų salotos su citrinų sultimis

Pietūs: 250 g bet kokios garintos arba virtos žuvies, 1 stiklinė pomidorų sulčių.

Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)

10 japoniškos dietos diena vaisiai (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)

Pusryčiai: puodelis kavos

Pietūs: 1 žalias kiaušinis, 3 virtos morkos su alyvuogių aliejumi,  15g kietojo sūrio

Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, mangus ir vynuoges)

11 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis kavos, 1 ruginės duonos džiūvėsėlis

Pietūs: 1 nemaža cukinija (gabalėliais) pakepinta su trupučiu aliejaus

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200g virtos liesos jautienos ir salotos iš šviežio kopūsto su trupučiu augalinio aliejaus.

12 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis becukrės kavos, 1 sėlenų arba ruginės duonos džiūvėsėlis

Pietūs: 200- 250 g bet kokios žuvies, salotos iš šviežių daržovių ir kopūstų su lašeliu alyvuogių aliejus.

Vakarienė: 100 g virtos jautienos, 1 stiklinė lieso kefyro

13 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis juodos kavos be cukraus

Pietūs: virtų kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 stiklinė pomidorų sulčių.

Vakarienė: 200g žuvies (geriausiai tinka ruošta garuose)

14 japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis kavos

Pietūs: virta žuvis, salotos iš šviežių kopūstų

Vakarienė: 200 g virtos jautienos, 1 stiklinė kefyro

Japoniška dieta | Mitybos planas
Asmeninis mitybos planas